Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ επέβαλε αυστηρή αντικαπνιστική νομοθεσία τον Μάρτιο του 2004, απαγορεύοντας το τσιγάρο στις παμπ, τα εστιατόρια και τους κλειστούς χώρους εργασίας. Όποιος βρεθεί να καπνίζει σε απαγορευμένη τοποθεσία αντιμετωπίζει πρόστιμο μέχρι και 3.000 ευρώ. Αν και αρχικά υπήρξαν φόβοι ότι η απαγόρευση του καπνίσματος δεν θα τηρηθεί, οι περισσότεροι καπνιστές συμμορφώθηκαν με τους νέους κανόνες. Στο Ην. Βασίλειο το κάπνισμα απαγορεύεται σχεδόν σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.
Η απαγόρευση του καπνίσματος στην Ιταλία- σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους από τον Ιανουάριο του 2005-έγινε δεκτή με αντιδράσεις.
Ορισμένοι ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων διαμαρτυρήθηκαν έντονα επισημαίνοντας πως η απαγόρευση του καπνίσματος έρχεται σε αντίθεση με την κουλτούρα του Ιταλού που συνδέει την έξοδό του με το τσιγάρο στα καφέ και στα μπαρ.
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγες εβδομάδες ύστερα από την ισχύ του μέτρου, οι πωλήσεις τσιγάρων έπεσαν μέχρι και 20%. Η Μαδρίτη, η Λα Ριόχα, η Καστίλη, η Λεόν και η Βαλένθια, που αρνήθηκαν να επιβάλουν τους περιορισμούς του καπνίσματος, τιμωρήθηκαν με στέρηση των πόρων που διατέθηκαν για την επιβολή του μέτρου. Ωστόσο, από την εφαρμογή του, 1,2 εκατομμύρια Ισπανοί σταμάτησαν το κάπνισμα αλλά 9 εκατομμύρια συνεχίζουν να καπνίζουν.
Aπό τα ΝΕΑ Οnline
Δε νομίζω ότι η ποινικοποίηση είναι αυτό που χρειάζεται για να κόψει κανείς το κάπνισμα. Στο κάτω κάτω βρίσκω λογικότερο το να υπάρχουν στα μαγαζιά περιοχές καπνιζόντων.
Υ.Γ. Ωραίο τραγούδι. Προτείνω σε όλους, όταν ξανάρθουν οι koop στην Ελλάδα, να μην τους χάσουν.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
στην Ελλαδα παντως και οι χωροι μη καπνιζοντων παραβιαζοται
P. S φοβερο κομματι…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
chris-swtia
Συμφωνώ με τις πτέρυγες καπνιζόντων σε διάφορα καταστήματα..Αρκεί να μην παραβιάζονται…
Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια….
Μου αρέσει!Μου αρέσει!