Προφορικά θα εξεταστούν, κατ’ εξαίρεση για το τρέχον έτος, εφόσον το επιθυμούν, οι μαθητές των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηριων (ΤΕΕ), οι οποίοι, είτε αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, όπως η δυσλεξία, η δυσαριθμησία και η δυσαναγνωσία, είτε έχει διαγνωσθεί ότι έχουν σύνθετες γνωστικές, συναισθηματικές, κοινωνικές δυσκολίες.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, η απόφαση ελήφθη έως ότου ρυθμιστεί οριστικά το θέμα, για λόγους παιδαγωγικούς και κοινωνικής ευαισθησίας προς τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των υποψηφίων αυτών.
Η προφορική εξέταση θα γίνει στα οικεία βαθμολογικά κέντρα, στα οποία λειτουργούν οι επιτροπές προφορικής εξέτασης, στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, με το ίδιο πρόγραμμα και στα ίδια θέματα των γραπτών εισιτηρίων εξετάσεων.
Σε κάθε περίπτωση, για τη συμμετοχή τους στις προφορικές εξετάσεις, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο οικείο, από τα ανωτέρω αναφερόμενα βαθμολογικά κέντρα, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται απο πρωτότυπο ή θεωρημένο πιστοποιητικό (ειδική διαγνωστική έκθεση).
Το πιστοποιητικό αυτό θα πρέπει να αναφέρει τις ειδικές δυσκολίες του μαθητή στο μάθημα, να έχει εκδοθεί εντός της τελευταίας τριετίας, πριν τις εξετάσεις του 2008, και να προέρχεται, είτε απο ΚΔΑΥ, είτε απο αναγνωρισμένο δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα γραφεία επαγγελματικής εκπαίδευσης και τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια.
Oι εξετάσεις στα μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΙ με το σύστημα των ειδικών εισαγωγικών εξετάσεων των αποφοίτων ΒΤ κύκλου ΤΕΕ και τμημάτων ειδικότητας των πρώην ΤΕΛ αρχίζουν την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008 και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.
—————————————————–
Ξέρουν άραγε οι αρμόδιοι πόσα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες αναγκάζονται να δίνουν γραπτές εξετάσεις κάθε χρόνο και κατά επέκταση να αγωνίζονται με άνισους όρους??
Πόσοι μαθητές φτάνουν στο Λύκειο χωρίς να έχει νοιαστεί κανείς νωρίτερα να τους βοηθήσει ή έστω να ενημερώσει τους γονείς τους για το πρόβλημα??
Μόνο στο σχολείο που δουλεύω υπάρχουν τουλάχιστον 5 τέτοιες περιπτώσεις μαθητών..
Κατηγορώ πρώτα εμάς τους εκπαιδευτικούς συμπεριλαμβανομένου και εμού που κάποιες φορές δεν κάνουμε ό,τι μπορούμε..Και μετά οποιονδήποτε άλλο..
Εμείς πρέπει να νοιαστούμε..
Σχολιάστε