Πρώτη σε ποσοστά διακοπής κύησης έρχεται η ομάδα της μέσης εκπαίδευσης, με 40,5%, ενώ οι γυναίκες στοιχειώδους εκπαίδευσης έρχονται δεύτερες (39,9%). Την τριάδα συμπληρώνουν οι γυναίκες ανώτατης εκπαίδευσης, με ποσοστό 19,6%.
Τα στοιχεία παρουσιάζονται στο 5ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο «Οικογενειακού Προγραμματισμού», το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία, σε όλη τη χώρα, ο αριθμός των εκτρώσεων μόνο για τη χρονική περίοδο Σεπτέμβριος 2004 – Σεπτέμβριος 2005 ήταν 69.690. Η μέση ηλικία των γυναικών ήταν τα 25,4 έτη. Το 94% της τεχνητής διακοπής κύησης πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικές κλινικές, έναντι 6% που έγινε σε δημόσια νοσοκομεία.
Πέραν της μείωσης του πληθυσμού, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, οι εκτρώσεις στη χώρα μας -που είναι και πολλαπλάσιες των τοκετών- επιφέρουν σοβαρές επιπλοκές στη μετέπειτα γονιμότητα των γυναικών. Οι κυριότεροι λόγοι που οδηγούν στη διακοπή της κύησης είναι το χαμηλό κοινωνικο – οικονομικό επίπεδο και το γεγονός ότι η κοινωνία μας αποδέχεται δύσκολα παιδί από άγαμη μητέρα. Ωστόσο -και αυτό είναι το κάπως ενθαρρυντικό- τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ελάττωση του αριθμού των εκτρώσεων, γεγονός που σχετίζεται με την ευρύτερη εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων αγωγής υγείας και τη διάδοση της επείγουσας αντισύλληψης.
Δυστυχως σε καποιες περιπτωσεις…η εκτωση αν και ειναι στην ουσια φονος…ειναι η μοναδικη και η καλυτερη λυση που μπορει να επιλεξει μια γυναικα…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
πρέζα tv
Δυστυχώς θα συμφωνήσω μαζί σου..
Το ζητούμενο όμως είναι να μη φτάσει κάποια γυναίκα στο σημείο να κάνει έκτρωση..
Ίσως θα έπρεπε να φερόμαστε λίγο πιο υπεύθυνα πάνω σε αυτό το θέμα..
Να προσέχουμε λίγο περισσότερο για να μην καταλήγουμε σε έναν κατ ουσίαν φόνο, όπως πολύ σωστά χαρακτήρισες την έκτρωση…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!