Όποιος επιθυμεί να παραμείνει λεπτός θα πρέπει να αποφεύγει τις υψηλές θερμοκρασίες, όπως υποστηρίζει ιταλός επιστήμονας, ο οποίος υπογραμμίζει πως η αύξηση της θέρμανσης στα σπίτια, στο σχολείο και στην εργασία συμβάλλει στην αύξηση βάρους κι αυξάνει τον κίνδυνο για την ανάπτυξη διαβήτη.
Ο Σαβέριο Τσίτι, καθηγητής ανθρώπινης ανατομίας στο Πανεπιστήμιο της Ανκόνα, στην κεντρική Ιταλία, και πρόεδρος της Ιταλικής Εταιρείας Παχυσαρκίας τονίζει πως «η ζέστη μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της παχυσαρκίας και της ανάπτυξης του διαβήτη».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξωτερική θερμοκρασία μπορεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της ασθένειας αυτής. «Υπάρχουν δύο τύποι ιστού στο ανθρώπινο σώμα», εξηγεί ο Τσίντι, ο οποίος πρόσφατα ανέπτυξε τη θεωρία του στο 5ο Εθνικό Συνέδριο της Ιταλικής Εταιρείας για την Διατροφή και την Αθληση στο Έμπολι της Τοσκάνης.
«Υπάρχει ένας λευκός ιστός λίπους , ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός και συντίθεται από τα παραδοσιακά κύτταρα λίπους κι ο καφέ ιστός λίπους, ο οποίος έχει ολωσδιόλου διαφορετική λειτουργία κι εργάζεται κατά της συγκέντρωσης λίπους, βοηθώντας τον οργανισμό να αυτοπροστατευθεί από τον διαβήτη και την παχυσαρκία».
Ο Τσίντι προσθέτει πως «αυτό συμβαίνει διότι σε αντίθεση με τον λευκό ιστό, αυτός περιέχει ένα εξειδικευμένο μόριο, το οποίο δεν παράγει ενέργεια, όπως όλα τα άλλα, αλλά θερμότητα». «Έως σήμερα αυτός ο καφετής ιστός είχε εντοπισθεί μόνον στα νεογέννητα μωρά, όμως τώρα έχει διαπιστωθεί πως εμφανίζεται επίσης και σε εφήβους κι ενήλικες», προσθέτει.
Οι στατιστικές αποδεικνύουν πως 20 στους 100 εφήβους ηλικίας 15-16 ετών διαθέτουν ικανά ποσοστά καφετί ιστού. Επιπλέον, και σε αυτό το σημείο εμφιλοχωρεί η σημασία του περιβάλλοντός τους, έχει διαπιστωθεί πως οι άνθρωποι που διαβιούν σε ψυχρά κλίματα είναι λεπτότεροι και διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για παχυσαρκία και διαβήτη εν σχέσει με όσους ζουν σε θερμότερα κλίματα-ανεξαρτήτως της δίαιτας που ακολουθούν.
«Το νέο μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε, ιδιαίτερα στους παιδιάτρους και τους γονείς, είναι να μην εκθέτουν τα παιδιά τους σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως τα 15 χρόνια τους. Τον χειμώνα, στην ουσία, είναι αρκετό να διατηρούμε τη θερμοκρασία στους 19 βαθμούς στα σπίτια και στα σχολεία, έτσι ώστε να διευκολύνουμε τον σχηματισμό του καφέ ιστού, ο οποίος βοηθά ένα άτομο να μην οδηγηθεί στην παχυσαρκία και στον διαβήτη», τονίζει ο Τσίντι.
Από το pathfinder gr
—————————–
Για να καταλάβω τώρα…
Στην Ελλάδα δηλαδή που τη μισή χρονιά ο υδράργυρος χτυπάει 40αρια, τι θα συμβεί??
Θα μεταλλαχθούμε σε έθνος παχυσάρκων??
ΑΛΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΛΙ!!!!!
Ουμ, γιατί τι είμαστε στην πλειοψηφία μας;
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
δηλαδή μόνο η ζέστη φταίει για το ποσοστο παχυσαρκων στην Ελλάδα; =Ρ
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Fuyumi Kotani
Είμαστε έθνος παχυδέρμων…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Λίνα
Φταίει που δεν το ράβουμε το ρημάδι!!!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ειναι και αυτο μερος του καταναλωτικου δεσποτισμου. Αφου μας τρελλαινουν στις διαφημισεις των fast food, των delivery , των εκσυχρονισμενων σουβλατζιδικων και των lounge restaurant μετα μας σπρωχνουν κατευθειαν στα κεντρα αδυνατισματος για να χασουμε πληρωνονας τα κιλα που πηραμε πληρωνοντας παλι. Και καλα με την παχυσαρκια στο σωμα. Παλευεται.
Με τους παχυσαρκους στο μυαλο τι θα κανουμε?
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
kellykou
Η παχυσαρκία του μυαλού δεν παλεύεται……..
Μου αρέσει!Μου αρέσει!